Tijdens de door ouders druk bezochte eindpresentatie van de 3de klas technasium was het genieten van eten wat groeit op Mars. De opdracht is het eindresultaat waar in de 3de periode hard aan gewerkt is. De leerlingen hebben zich verplaatst in de reizigers die in 2033 naar Mars gaan vertrekken.
Op Mars gaan ze een "gewoon" leven leiden en daar hoort goede voeding bij. Hoe kun je wat verbouwen onder de omstandigheden die daar heersen? Een hele mooie zoektocht die eindigd bij het presenteren van eten van voedzame en heerlijke maaltijden op tapas-formaat.

Opvallend is het ontbreken van vlees. Het kost erg veel voedsel om deze om te kunnen zetten in een biefstukje of hamburger. Veel van de aangeboden hapjes waren dan ook van vegetarische oorsprong. Bij twee of drie groepjes zijn er delen van kip verwerkt. De kippen hebben een goede opbrengst en leveren daarnaast mogelijkheden om de bodem te verbeteren. Ook is de kip als toekomstig nieuw huisdier aangemerkt.




Vanaf 4 uur zijn de leerlingen aan de slag gegaan om de aula van het MFA-gebouw in te richten en de maaltijden op tapas-formaat in grote hoeveelheid klaar te maken. Met presentatie-borden is uitleg gegeven over het groeien van de ingredienten op Mars.



Een grote uitdaging zijn de leerlingen aangegegaan aan de hand van het projectboek
'Een Michelinster op Mars'. Dit projectboek is terug te vinden op: https://www.technasium.nl/node/12688/student/b74de42ebbc34d16943e
Na deze geslaagde middag gaan we de komende week starten met het laatste project van dit schooljaar, daarover volgende keer meer.

.JPG)